KAGER

Donuts

Det nye sort er donuts eller hvad? Det virker i hvert fald som om de er det mest trendy inden for kageverdenen lige nu, og de sælger som varmt brød hos butikker landet over. Så jeg måtte da også lige prøve at lave nogen, dog har jeg valgt at mine donuts ikke skal frituresteges. Jeg gider ikke det svineri i mit køkken, så denne version er bagt, men jeg synes sagtens den kan konkurrere med de friturestegte. Hvis du ønsker det, kan du sikkert sagtens stege dem i olie, dejen burde fint kunne hænge sammen til det. Men prøv de bagte først, du vil ikke fortryde 😋

Bakery by Bundgaards donuts :

 • 65 gram mandelmel (skal være ret fint malet)
 • 30 gram kokosfibermel
 • 1 spsk loppefrøskaller
 • 1 tsk guargummi
 • 250 ml vand
 • 60 gram smør
 • 3 spsk sukrin gold
 • 1/4 tsk salt
 • 3 letpiskede æg
 • 10 dråber vanilje
 • 1 tsk bagepulver

Jeg brugte en donut bageform men har du ikke sådan en så tegner du bare nogle cirkler med en diameter på 10 cm på dit bagepapir og sprøjter donuts ud på dem.

Rør mandelmel, kokosfibermel, loppefrøskaller og guargummi sammen i en skål og stil det til side.

Kom vand, smør, salt og sukrin gold i en gryde og kog til det lige begynder at simre. Tilsæt melblandingen og pisk til massen ligesom slipper siden på gryden. Denne proces tager alt mellem 1-3 minutter.

Kom dejen over i en skål og lad det køle af i en 5 minutters tid. Når det er kølet ned tilsætter du de piskede æg, af 3 omgange, pisk grundigt mellem hver omgang. Når du har tilsat det sidste af æggene, så pisk videre indtil du fornemmer at dejen er godt elastisk.

Tilsidt rører du bagepulver og vaniljedråberne i.

Put dejen over i en sprøjtepose og lad den køle af til stuetemperatur. Når den er kølet nok ned, sprøjter du den ud på dit bagepapir eller i donut formen.

Bages ved 220 grader i ca. 15 minutter sæt herefter temperaturen ned til 180 grader og bag videre 17-20 minutter til farven er dyb gylden. Undlad at åbne ovndøren under bagningen hvis muligt, da vandbakkelsesdej er meget følsom for pludselige temperaturskift.

Glasur

 • 75 gram sukrin gold
 • 15 gram god bagekakao
 • 1 spsk smeltet smør eller kokosolie
 • 5-10 dråber vanilje
 • 1-2 spsk fløde

Rør ingredienserne sammen til du har en konsistens der minder om glasur. Dyp dine donuts eller sprøjt glasuren ud og pynt med lige hvad du har lyst til, jeg brugte frysetørrede hindbær og guldflager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *