KAGER,  Skærekager

Jordbær tærte

Nu varer det ikke længe før de skønne danske jordbær er i sæson. Uuuh det glæder jeg mig til. Derfor har jeg lavet denne jordbærtærte, godt nok ikke med danske jordbær lige denne gang, men den smager nu dejligt alligevel 😉. Du kan også sagtens bruge bund og creme med andre bær, lige som du bedst kan lide den. Jeg har i denne opskrift brugt 1 vaniljestang men du kan også bruge vaniljedråberne. De giver dog ikke de små sorte prikker fra vaniljen, som jeg synes ser så appetitlige ud. God bagelyst!

Bund

 • 150 g blødt smør
 • 100 g sukrin gold
 • 200 g sukkerfri sukrin marcipan
 • 4 æg
 • 100 g mandelmel
 • 50 g kokosfibermel
 • 50 g mørk chokolade 85%

Rør det bløde smør med sukker og marcipan (du kan enten rive det eller plukke det i mindre stykker). Når der er rørt godt sammen, røres æggene i, et ad gangen. Tilsæt mandelmel og kokosfibermel og rør til en jævn dej. Kom dejen i en tærteform eller springform på 20-22 cm. Bages ved 175 grader varmluft i 30-35 minutter. Denne bund bliver ca. 3 cm tyk, så hvis du ønsker en tyndere bund, halverer du bare opskriften og tilpasser bagetiden.

Creme

 • 3 dl fløde
 • 3 blade husblas
 • 2 æggeblommer
 • 50 g sukrin melis
 • korn af 1 stang vanilje

Udblød husblassen i koldt vand i 10-20 minutter. Pisk fløden til flødeskum. Pisk æggeblommer med vanilje og sukrin melis til det er lyst og tykner. Smelt husblassen, enten i vandbad eller i mikroovn (jeg giver den ca. 15 sekunder i mikroovnen). Rør den smeltede husblas i æggemassen i en tynd stråle mens du pisker. Vend hurtigt flødeskummet i, og sæt cremen på køl, evt. i en sprøjtepose.

Jordbær

Rens og skyl 1 bakke jordbær og halver bærrene. Dup dem med lidt køkkenrulle hvis de er meget våde, ellers gør de cremen våd og det er ikke så lækkert.

Smelt den mørke chokolade og smør den ud på den afkølede bund. Kom bunden i køleskabet til chokoladen er stivnet. Fordel derefter cremen på bunden (jeg brugte en rund tyl på min sprøjtepose og lavede små toppe). Derefter pynter du med jordbær og vupti – så er der dejlig jordbærtærte.

2 kommentarer

 • Maj Britt

  Hejsa
  Står og skal bage din jordbærkage. Vil bruge vanilie dråber men er i tvivl om hvor mange dråber der skal i.
  Tak for dine vildt gode opskrifter ❤️❤️

  • Tanja Bundgaard

   Hej Majbritt
   Beklager jeg ikke har set din kommentar og fået dig svaret. Næste gang er du velkommen til at skrive til mig på messenger 🙂 Som jeg skriver i opskriften brugte jeg en vaniljestang og ikke dråberne. Men jeg vil tro 10 dråber er passende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *