KAGER,  OPSKRIFTER

Chai latte cupcake

Jeg elsker en god chai latte. Uhm den krydrede te med lækker pisket mælk. Eller rettere sagt – nu bruger jeg jo fløde fordi jeg lever Det Fede Liv. De der varme krydderier, de er jo bare for lækre og passer så godt på en kold dag. Her har jeg taget de samme smage og puttet dem i en lækker cupcake og så lige toppet dem med en totalt lækker karamel topping. Altså de smager SÅ syndigt, men tænk, du kan spise dem med helt ren samvittighed.

Det første du skal er at lave din chai krydderblanding. Jeg laver en stor portion så jeg har til et stykke tid. Gem den i en lufttæt beholder, så kan det holde sig rigtigt længe.

Chai krydderi :

 • 2 spsk stødt kanel
 • 1 spsk stødt kardemomme
 • 1 spsk stødt muskatnød
 • 1 spsk stødt ingefær
 • 1 spsk stødt nellike

Chai latte cupcake 12 stk:

 • 60 g blødt smør
 • 8 spsk sukrin gold
 • 4 æg
 • 15 dråber liqiuflav vanilje
 • 150 g mandelmel’
 • 50 g kokosfibermel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 1/2 spsk chai krydderi
 • 200 g creme fraiche 38%

Rør smørret med sukrin til det er godt blandet, tilsæt æggene, 1 ad gangen. Tilsæt vanilje dråber, creme fraiche og chai krydderi og rør det hele godt sammen. Tilsæt herefter mandelmel, kokosfibermel og bagepulver. Rør det sammen og fordel i en muffin bageform beklædt med muffinsforme. Bages 25-30 minutter ved 160 grader varmluft.

Lad kagerne køle helt af inden du pynter dem med cremen.

Karamelcreme :

 • 200 g blødt smør
 • 200 g flødeost naturel
 • 200 g sukrin melis
 • 50 g fibersirup gold
 • 50 g smør
 • 50 g fløde

Rør de 200 g smør til det er næsten hvidt, rør dernæst flødeosten i, men rør ikke for længe, for så bliver flødeosten for flydende. Tilsæt derefter sukrin melis og rør det til det er integreret. Smelt fibersirup og smør sammen. Jeg varmede det 30 sekunder i mikroovn, det fungerede fint. Rør fløden i sirup/smør blandingen og rør det hele i cremen.

Fyld cremen i en sprøjtepose med stjernetyl og pynt dine cupcakes. Jeg pyntede mine med nogle chokoladekugler med mørk chokolade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *