KAGER,  OPSKRIFTER

Festlig unicorn cupcake

En perfekt kage til børnefødselsdag – og så helt uden sukker! Men tro mig, den er dejlig sød og smager lige som den skal. Som basis for kagen bruger du min opskrift på vanille muffins som du finder her . Hvis du har lyst kan du farve muffin dejen med noget pastafarve, så selve kagen også får en fin farve.

Her får du opskriften på den lækreste smørcreme som er nem at arbejde med og kan farves i lige de farver du ønsker dig.

Som kronen på værket lavede jeg de fineste enhjørninge horn. Jeg har ikke kunne fremskaffe fondant i en sukkerfri version endnu, så her valgte jeg at bruge en almindelig fondant. Dem der ikke spiser sukker må så bare smide det væk. Det samme gælder krymmel, som heller ikke fås sukker frit endnu. Men da det er så små mængder pr. kage, så synes jeg personligt det er ok. Husk at lave hornene nogle dage i forvejen, så de kan nå at tørre, eller kan man få problemer med horn der ikke står lige op, og der ser bare ikke så godt ud.

Sukkerfri smørcreme

  • 200 gr smør
  • 200 gr sukrin melis
  • 1 spsk citronsaft
  • 5-10 dråber liqiuflav vanilje
  • evt. lidt fløde
  • pastafarver eller gelefarver

Pisk smørret gerne på en røremaskine. Jeg bruger den jeg kalder spaden, altså ikke piskeriset, men den man også bruger til dej. Pisk smørret til det er næsten hvidt. Tilsæt derefter sukrin melis lidt af gangen og pisk det ind i cremen. Tilsæt citronsaft og vanille og smag cremen til. Hvis konsistensen er blevet lidt for tør, så kan du tilsætte lidt fløde, bare en spiseske af gangen. Er den derimod for ¨våd¨så tilsæt lidt mere melis.

Når cremen har den ønskede konsistens, så del den op i 3 portioner og indfarv hver portion i hver sin farve. Jeg brugte pink, sky blue og gul. Du finder farverne i shoppen.

Når du har lavet dine farver, så lægger du hver portion ud på et stykke husholdningsfilm, som du så laver en lille pose af – ser her (link til video) hvordan du gør. Det gør det så meget nemmere at få 3 forskellige farver ned i sprøjteposen, i hvert fald for mig.

Sæt din tyl i sprøjteposen (jeg brugte en stor stjernetyl) Læg poserne ned i din sprøjtepose, og sprøjt lidt ud på et stykke bagepapir, til du kan se at alle 3 farver kommer ud.

Tilsidst pynter du med dine enhjørninge horn og krymmel efter eget valg. Og så serverer du og venter på de begejstrede udbrud

Herunder finder du de produkter jeg brugte til denne opskrift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *