KAGER,  OPSKRIFTER

Den lækreste cheesecake

I min verden er der ikke noget så lækkert som en silkeblød cheesecake, og jeg elsker både de bagte og de ikke-bagte. Denne version er bagt og med blåbær kompot og citron, og den smager himmelsk. Selv min mand som ikke lever efter Det fede liv principperne elsker den, og siger han ikke kan smage den er bagt uden sukker. Større kompliment kan man vel ikke få.

Selve kagen består af 3 komponenter – bund, ostemasse og kompot, men lad dig ikke afskrække, den er forholdsvis nem at gå til.

Tænd ovnen på 170 grader

Blåbær kompot

 • 250 gr friske eller frosne blåbær
 • 2 spsk sukrin
 • revet skal af 1/2 citron

Kom alle ingredienser i en gryde og bring det i kog ved middel varme. Lad det koge i ca. 10 minutter til alle bær er bristede. Derefter blender du det sammen med en stavblender. Sæt til side og lad det køle af.

Bund

 • 100 g mandelmel
 • 40 g hakkede mandler
 • 60 g smør
 • 1 spsk sukrin gold
 • 1 tsk kanel
 • 1 knivspids salt

Hak mandlerne lidt fint og bland dem med mandelmel, tilsæt sukrin, kanel og salt. Smelt smørret og bland det i. Rør til konsistensen er som vådt sand.

Smør en 20 cm springform godt, og put bagepapir i bunden. Sæt springformen ned på et stykke sølvpapir, som du så pakker op af siderne. Dette er fordi kagen skal bages i vandbad, og du skal undgå at få vand ind til din kage. Hæld dejen ud i springformen, og tryk den godt sammen, både i bunden og så langt op af siderne som muligt. Sæt bunden til side mens du laver resten.

Ostemasse

 • 400 g flødeost naturel
 • 200 g creme fraiche 38%
 • 2 spsk sukrin
 • 1 spsk citronsaft
 • 10 dråber liqiuflav vanilje
 • 2 æg

Pisk flødeosten med håndmixer til der ikke er flere klumper i, tilsæt creme fraiche og sukrin og pisk til det hele er godt rørt sammen. Tilsæt derefter citronsaft og vanille og pisk det i. Pisk æggene i et ad gangen. Smag til og tilsæt evt mere citron eller vanille. Hæld massen op i bunden.

Nu tager du din blåbærkompot og med en spiseske lægger du den i klatter rund oven på ostemassen. Når du har brugt al kompotten så tager du en gaffel eller tandstik eller noget andet spidst og kører rundt så du laver mønstre i blåbærkompotten.

Tag et ovnfast fad og fyld ca. en cm vand i bunden, stil din springform beklædt med sølvpapir heri, og stil det hele ind i ovnen. Bag kagen ca. 45 minutter. Når den er færdig skal den være bagt i kanten og stadig blævre lidt på midten. Hold øje med den ikke tager for meget farve, læg evt. sølvpapir over den ca halvvejs, så den bager uden at blive alt for brun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *