OPSKRIFTER

Cupcake med vanilje og chokoladeganache

Jeg har bagt en del forskellige sukkerfrie muffins, og det de alle havde tilfælles var…tørhed. Øv altså, at sætte tænderne i en muffin der så bare smager tørt og kedeligt. Så hellere undvære. Men denne vanilje muffin er bare dejligt svampet og kan sagtens holde sig nogle dage uden at blive tør.

Og så smager den himmelsk af vanilje og kan sagtens spises som den er, som en muffin. Men pynt med noget at denne lækre chokoladeganache, og vupti så har du en fancy cupcake.

Vanilje muffin :

 • 60 g smør
 • 8 spsk perfect strø fra easis
 • 4 æg
 • 15 dråber vanilje fra liqiuflav
 • 150 g mandelmel
 • 50 g kokosfibermel
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 knivspids salt
 • 2,5 dl creme fraiche 38%

Varm ovnen op til 170 grader.

Rør smør og sødemiddel godt sammen og tilsæt derefter æggene, 1 ad gangen, pisk godt imellem hvert æg. Tilsæt vanilledråber og cremefraiche. Så tilsætter du mandelmel , kokosfibermel, bagepulver og salt. Rør det hele sammen, og put derefter dejen i muffinsforme, jeg bruger altid en muffinspande til at bage mine muffins i, fordi man så undgår at dejen flyder ud. Bager du ikke i en muffinspande, så brug evt. 2 forme inden i hinanden.

Bages 25-30 minutter. Tjek med en tandstik at der ikke følger dej med op når du prikker i kagen.

Lad kagerne køle helt af inden du pynter.

Chokoladeganache

 • 100 g mørk chokolade 85%
 • 2 dl fløde
 • 1 spsk sødemiddel

Hak chokoladen fint og put den i en skål. Varm fløden op (jeg brugte mikroovnen) og hæld den over den hakkede chokolade. Når alt chokoladen er smeltet, lægger du husholdningsfilm over skålen og sætter den på køl. Sørg for at filmen kommer helt ned og rører overfladen på ganachen, så der ikke opstår kondens under filmen. Det har chokoladen nemlig ikke godt af.

Efter en 1/2 times tid kan du tage cremen ud og piske den op med din håndmixer. Hvis den er lidt for stiv til at kunne kommes i en sprøjtepose, så kan du piske lidt mere fløde i, til du har den ønskede konsistens.

Put cremen op i en sprøjtepose med en middel stor stjernetyl, og pynt dine kager. Jeg pyntede også med spiselige blomster som giver sådan et fint udtryk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *